BİZE ULAŞIN

    Posanin Mucizeleri

    Posanın vücudumuzda yarattığı mucizeleri incelemeye ne dersiniz?

    Posa Formda kalmanızı sağlar

    Yapılan araştırmalar, zayıflamak ya da formda kalmak isteyen bireylere posanın yardımcı olduğunu göstermektedir. Posanın formda kalmaya yardımcı iki temel etkisi vardır. Birincisi yemek süresince daha çok çiğnemenizi sağlayarak, daha çabuk doymanızı sağlarlar. İkincisi, posalı besinler sizi daha uzun süre tok tutarlar. Ayrıca posalı besinler genelde az posa içeren besinlere göre daha az kalori içerirler.

    Posa barsaklarınızla dosttur

    Çözünmez posalar, barsaklarda suyu kendilerine çekerler. Barsaklarımızın düzenli çalışmasını sağlayan çözünmez posalar bizi kabızlıktan korur. Zararlı maddelerin barsaktan daha hızlı geçmesini sağlarlar. Posa sayesinde, artık maddeler vücudunuzdan rahatça atılabildikleri için de hemoroit ya da divertikül gibi sağlık sorunları ile karşılaşmazsınız.

    Posa içeri, zararlı maddeler dışarı!

    Diyetinizle aldığınız posa sayesinde, vücudumuza besinler ya da ilaçlar yolu ile alınan bazı zararlı öğelerin atımı kolaylaşmaktadır.

    Kansere karşı koruyucu etkisi vardır

    Posanın kolon ve rektum kanserlerine karşı koruyucu etkileri vardır. Vücuda zararlı etkileri olan maddelerin atımı sağlayarak ve barsak hücreleri için enerji kaynağı işlevi üstlenerek bu koruyucu etkiyi sağlamaktadır.

    Posa kan kolesterolünü düşürür

    Çözünür posanın kan kolesterolünü düşürücü etkisi vardır. Posa, karaciğerden sentezlenen kolesterol miktarını azaltır ve vücuttan kolesterol atımını arttırır.

    Şeker hastaları için posalı çözüm!

    Posa içeren besinler daha yavaş sindirildiklerinden dolayı kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlarlar. Bu işlevleri ile çözünen posalar, kan şekerini kontrol altına almakta bireylere yardımcı olabilirler.

    REFERANSLAR

    1)Baysal A. (2002) Beslenme, Hatipoğlu Yayınları, Ankara

    2)Duyff L. R. Çeviri Editörleri: Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Prof. Dr. H.Tanju Besler, Prof. Dr. Gülden Pekcan, Dr. Berat Nursal, Geliştirilmiş Besin ve Beslenme Rehberi, Acar, Ankara

    3)Food Standards Agency (2005) Manual of Nutrition, TSO, London